Direktlänk till inlägg 30 augusti 2008

Teknik hit och sms dit

Av Jonatan - 30 augusti 2008 00:45

Jag funderade på en sak förut idag.

Det verkar som jag i dom flesta perioder och "tidsåldrar" jag levt hittills alltid fått ha mina "duster" med s.k dörrvakter och liknande aktörer.


Vi börjar med den såkallade "ICA-tiden".

Jag minns med ett sött leende på läpparna när vi(jag och mina jämnåriga) gick i sexan/sjua. ICA-arbetarna var irriterade på att ha oss små-ungar rännandes där hela dagarna(vad har folk emot att tjäna pengar?), så ICA Nivrena och Nivrena Skolan kom överens om att innan lunchen(Innan 12-13 eller vad det var) fick inga skolelever visstas på ICA.

Vi vägrade ju självklart gå med på detta, och det var nog närmare trettio än en gång vi stog och tjafsade med tanterna som jobbade på ICA om att vi självklart måste få gå in, och att dom inte kan införa sånna förbud.

Men ICA-tanterna stod på sig, och vi fick gott vänta tills klockan blev efter 12-13.


Sen kom tiden jag väljer att kalla "slutet på högstadiet/början på gymnasiet". Tiden då man började hänga på större annordnade fester och gymnasie-fester i stan. 

Denna gången var det vakterna i dörren som ett par gånger vägrade släppa in en. Jag kommer ihåg en specifik gång när jag och en vän skulle på en gymnasie-fest, och hade som sig bör förfestat innan, och druckit x-antal öl.

Som vanligt tog man även med sig några öl från platsen där förfesten ägde rum för att ha lite färdkost. Sista ölen dracks logiskt nog upp alldeles innan vi gick in. Vi gick fram mot entren sansade och ändå någorlunda nyktra(i förhållande till många andra festbesökare som var betydligt mer på läsken) och skulle betala och gå in. "Tyvärr grabbar.. Jag såg er när ni stod och drack öl alldeles nyss.. Vi kör nyktert här vet ni", säger vakten och släpper samtidigt förbi några av dom tidigare nämnda och bra mycket mer synligt påverkade personerna när vi kommer fram till honom. Även här blev det endel "kjeft. Men vi fick vackert finna oss i att det tydligen är bättre att inte dricka öl framför vakten och vara stupfull, än vara lugn och sansad och tömma dom sista dropparna ur burken så att vakten ser. 

Nu var ju det här på den tiden man var ung och idé-rik, så vi tog oss tillslut in ändå genom "utgången" på baksidan. Och detta var som sagt bara ett exempel på alla gymnasie-fester osv man av olika anledningar inte kommit in på till en början.


Och nu  har vi arbetat oss fram till den epoken som jag rätt och slätt kallar för "nutid".

Och det är precis som ni förmodligen redan gissat, just nutid det handlar om.

Alla dessa gånger man ska in på krogen, men även här av en mängd olika både riktiga och mer fjantiga anledningar inte kommit in.

"näe, tyvärr.. Du är för full", har man stött på allt för många gånger.

Och det har jag ju kanske varit några gånger också(även om det väl är då man tjafsar mest), men vissa gånger är det helt hutlösa anklagelser(eller vad säger du Salle?), när man vet av sig själv att man tagit det lugnt på förfest osv, och inte alls är särskilt rund under foten. Dom gångerna kan det vara saker som att man precis innan man ska gå in träffat på en kompis, och således väldigt grabbigt och onyktert tilldelats en bamsekram, som eventuellt sett lite onykter ut. Fånigt. Och även då blir det ju att man käftar emot, även om man vet att det förmodligen hellre stjälper än hjälper ens chanser att komma in på just den krogen.  


Så min tanke är helt enkelt.. Undra vart det är jag står och tjaffsar utan att få komma in om 20 år?.. Spännande!


Som slutkläm på detta mastodont-inlägg vill jag bara konstatera att det finns för lite plats inne vid mammas dator för att kunna sitta och äta samtidigt som man spelar online-poker. Dumt.

Men det är väl lika bra, eftersom mamma förmodligen skulle brinna av om jag åt här inne.. :)


Fick lite lust att skriva några rader om krog-dörrvakters dryga attityd också.. Men orkade inte, så nöjer mig med att lägga ut den här klockrena låten som handlar om just detta av Mannen, Myten, Poeten, Magnus Uggla istället.(just den här videon är ett bildspel som inte har något som helst med låtens mening att göra)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jonatan - 17 oktober 2009 22:40

Så har jag satt mig i den sits jag inte vill sitta i.   Dum-i-huvves pojk.     Whine? ja kanske. ...

Av Jonatan - 15 oktober 2009 21:05

Näe, nu får det vara nog på bloggdöden!... tror jag..   Har funderat lite på det ett tag och det vore tamejtusan roligt att börja blogga igen!   Så tänkte åtminstone göra ett försök! Vi får väl se om det går bra eller som vanligt.   Men...

Av Jonatan - 8 juni 2009 15:06

Måste nästan be om ursäkt lite för kvalitén och mängden på inlägg hittills. Det duger inte.   Men har inte haft någon överdriven tillgång till dator och internet, och har dom gångerna jag haft, varit så trött att jag inte orkat lägga någon kraft vid ...

Av Jonatan - 7 juni 2009 04:48

Nu har vi kommit tillbaka till hotellet efter ännu en dag i Augusta/North Augusta.   Orkar faktiskt inte skriva så mycket ikväll för jag är helt sjukt trött.   Det är riktigt varmt här, vilket självklart är skönt, men man blir utmattad. Och påtal om ...

Av Jonatan - 6 juni 2009 07:33

Har precis kommit tillbaka till hotellet i Augusta nu efter en heldag med en massa möten med amerikaner lillebror varit i kontakt med under sitt år här.   För er som inte vet om det så är alltså huvudmålet med våran USA-resa att "hämta hem" min lille...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards